Over ons

Voor de beste spel-ervaring, raden wij je aan dit spel te spelen op een computer of tablet

Voor de beste spel-ervaring
Draai je scherm

Voor de beste spel-ervaring
Maak je venster breder

Helaas... Internet Explorer loopt te ver achter in de techniek.
Maak gebruik van Chrome of Safari

  • Geef mij een hint
  • Ik heb meer hulp nodig
  • PANIEK!

Op dit punt is er geen hint beschikbaar

The Double Check is een escape game wat verder gaat dan alleen de online wereld. Met een team van 3 personen met ieder hun eigen expertise is de game: The Double Check ontstaan.

Een escaperoom-eigenaar (Melvin van Dungen) en de interactie innovator (Stefan Kleef) ontmoeten elkaar bij een evenementenorganisatie (Koel310) in Alkmaar. Stefan verzorgt de techniek van de 2de escaperoom, die Mission: Rat_Rave heet. Een samenwerking is ontstaan. 
In het voorjaar van 2020 werken ze samen aan een nieuw project, ontstaan door de hindernissen die de corona pandemie met zich meebrengt: Een online escaperoom, genaamd de Verloren Herinnering. Deze online versie is tot stand gekomen door een samenwerking met een collectief van achttien escaperoom eigenaren door heel Nederland. Het wordt een groot succes.

Daarna blijft het knagen om nóg een online editie op te zetten. De twee broeden op volgende concept, waarbij feit en fictie langzaam zullen vervagen. Om dit idee te kunnen verwezenlijken, trommelen ze Stephanie Bloemendal (illustrator) op. Met zijn drieën beginnen ze het volgende avontuur: The Double Check is geboren. 

Meet the team

Melvin

Melvin | Creator

Oprichter van Story Games en actief lid van Creators United

Deze escaperoomkenner weet precies wat een ultieme escaperoom nodig heeft: Of dat nou een online- of offline versie is. Met twee escaperooms in Alkmaar (Marco’s mystery & Mission: Rat_Rave) en actief lid van Creators United weet hij welke invloeden en trends op dit moment belangrijk zijn. Melvin is iemand van de onbegrensde mogelijkheden en dat laat deze escaperoom ook zien. 

Stefan | Interaction designer

Oprichter van Spliterwt en actieve interaction designer

De titel ‘programmeur’ is niet voldoende om Stefan’s werkzaamheden te omschrijven. Deze Willie Wortel in spe is verantwoordelijk voor het bouwen voor alle onderdelen in het spel. Stefan maakt The Double Check tot een werkend geheel en brengt de game naar een technisch hoogstandje. Aan interactiviteit geen gebrek. 

Naast The Double Check heeft Stefan zijn eigen bedrijf (Spliterwt) waarbij hij handgemaakte lampen maakt, waarbij een plant als schakelaar dient: Ledo Lux.

Stephanie | Graphic designer

Illustrator voor o.a. Sinchi foundation en cycling 4 climate

Met de visuals van Stephanie wordt The Double Check een eigen wereld, die veel weg heeft van een graphic novel. Deze graphic novel is er een zonder kaders, want elk deel van het spel heeft weer een andere uitstraling. Naast The Double Check heeft ze veel verschillende freelance opdrachten gedaan op gebied van design en illustratie, maar de visuals voor een online escaperoom zijn toch een mooie ervaring om aan toe te voegen.